SNIŽAVA HOLESTEROL I PRITISAK, A KILOGRAME TOPI: Ako želite brzinski da smršate, jedite ovu namirnicu svakog jutra Foto: Youtube/Printscreen/s w

SNIŽAVA HOLESTEROL I PRITISAK, A KILOGRAME TOPI: Ako želite brzinski da smršate, jedite ovu namirnicu svakog jutra

Stiglo je lepo vreme, a ta famozna 3 kilograma viška nikako da skinete... Oni koji su probali tvrde da je jedna namirnica najbolji saveznik za mršavljenje.

Ako su vam omiljene pantalone već neko vreme tesne, a nijedna suknja vam ne stoji dobro - vreme je da reagujete. Svi dobro znamo da je jedini ispravan put ka mršavljenju trening i korigovana ishrana, ali nutricionisti imaju savet koji može da pomogne ako brzinski želimo da skinemo nekoliko kilograma.

Naime, oni preporučuju svakodnevnu konzumaciju suvih šljiva jer ubrzavaju metabolizam, a i stvaraju osećaj sitosti. Takođe, one mogu sniziti pritisak i holesterol, a regulišu i nivo šećera u krvi.

Suve šljive sadrže i beta karoten, vitamine E i C, fitohemikalije i druge elemente, a od minerala bakar i kalijum.

Važno je samo, prema savetu stručnjaka, da ih jedete na prazan stomak, barem jednu četvrtinu šolje svakog jutra - na taj način unosite čak 17 procenata potrebnog dnevnog unosa Vitamina A. Ako pojedete suvu šljivu posle dijetalnog obroka bićete siti, zahvaljujući upjajućim ovim vlaknima što može sprečiti prejedanje i gojaznost.

U 100 g suvih šljiva se nalazi blizu 270 kalorija, ali zbog prepoznatljivog ukusa zadovoljavaju potrebu za slatkim.

Izvor: Lepa&Srećna